Sjednica Glavnog odbora SDP BiH

Glavni odbor SDP BiH ostaje pri stavu da se vlast ne pravi sa nacionalnim strankama

Na današnjoj sjednici Glavnog odbora SDP BiH, sa 68 glasova za, 14 protiv i sedam suzdržanih glasova usvojeni su predloženi zaključci Predsjedništva SDP BiH o formiranju vlasti.

– GO SDP BiH ostaje pri stavu da se vlast ne pravi sa nacionalnim strankama

– GO SDP BIH daje punu podršku KO SDP BIH TK da ponudi program gradanskoj platformi za formiranje vlade u TK

– GO SDP BIH zadužuje KO SDP BIH TK da napravi program rada buduće Vlade, koji će ponuditi kantonalnim organizacijama NS, DF, SZBIH SBB

– GO SDP BIH zadužuje predsjednika SDP BiH Nermina Nikšića te podpredsjednike SDP BiH Denisa Bećirovića i Zukana Heleza da u punom kapacitetu pomognu KO SDP BiH TK da realizira formiranje Vlade u TK

– Program KO SDP BiH TK će biti objavljen javnosti TK te dostavljen svim zastupnicima u Skupštini kantona, ukoliko neko kao pojedinac želi podržati program i mjere planirane programom buduće Vlade.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu