Brisel

Generalni sekretar NATO-a dao podršku euroatlantskom putu BiH

U NATO sjedištu u Briselu, održan je sastanak Sjevernoatlantskog vijeća sa Bosnom i Hercegovinom te bilateralni sastanak delegacije Bosne i Hercegovine sa Generalnim sekretarom NATO-a

Slika

Državnu delegaciju, koju je predvodio član Predsjedništva BiH, Željko Komšić, a u čijem sastavu su bili i ministar odbrane BiH Zekerijah Osmić i načelnik Zajedničkog štaba OS BiH, general major Anto Jeleč, sa saradnicima, primio je 18.03.2014. godine generalni sekretar NATO-a Anders Fogh Rasmussen.

U NATO sjedištu u Briselu, održan je sastanak Sjevernoatlantskog vijeća sa Bosnom i Hercegovinom te bilateralni sastanak delegacije Bosne i Hercegovine sa Generalnim sekretarom NATO-a.

Ovaj sastanak na viskom nivou imao je za cilj procjenu napretka BiH u procesu priključivanja NATO-u i progresa BiH u integriranju u euroatlantske strukture.

Generalni sekretar je izrazio zahvalnost Bosni i Hercegovini na dosadašnjem sudjelovanju u operacijama podrške miru, a također i zadovoljstvo u vezi aktivnog sudjelovanja BiH u brojnim NATO programima i aktivnostima.

Članovi Sjevernoatlanskog vijeća su posebno istakli visok stepen interoperabilnosti OS BiH kao i druge aktivnosti MO i OS BiH koje govore o opštem progresu BiH na njenom putu ka NATO-u.

Pored toga, dato je ohrabrenje institucijama BiH da što prije riješe pitanje vojne imovine što bi automatski otklonilo sve prepreke za aktiviranje MAP-a. „Stojimo iza naše ponude za aktivacijom MAP-a, ali jedino Bosna i Hercegovina može omogućiti realiziranje ove ponude“, istakao je u svom obraćanju Generalni sekretar NATO-a.

Na kraju, naglašeno je da će NATO i dalje u potpunosti podržavati napore i aktivnosti BiH na njenom euroatlantskom putu.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.