OO SDP Ilidža

Gdje je nestala pruga do Hrasnice?

Nakon što je, pod okolnostima koje su kroz aferu Asim izašle u javnost, predsjednik ilidžanskog ogranka SDA i bivši zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo za vrijeme čijeg mandata na Ilidži nije realizovan niti jedan značajan projekat finansiran iz kantonalnog budžeta, FIKRET PREVLJAK izabran za prvog čovjeka Kantonalne organizacije SDA, dok Skupštinom rukovodi ilidžanski kadar “en franko de jure” Mirza Čelik, a u njenom rukovodstvu sjedi novopečena esdeaovka Smiljana Viteškić, u ilidžanskom SDA-u slavodobitno su izjavili da sada oni vladaju sarajevskom SDA.

Bilo nam je drago to čuti, računajući da će se spomenuta trojka na naše zajedničko i zadovoljstvo građana i građanki Ilidže (iz)boriti za velike projekte koji će se realizovati na podrucju naše opštine, ili da će barem nastaviti realizaciju onih koje je započela vlada u kojoj je vrijedno radio ilidžanski SDP-ovac na mjestu ministra saobraćaja – Adnan Šteta.

Međutim, iz današnjeg ekspozea koji je predstavio mandatar nove vlade, Mario Nenadić, vidljivo je da projekat izgradnje tramvajske pruge Ilidža – Hrasnica, koji je našem ministru Šteti bio u vrhu liste prioriteta, na takvom mjestu nije u prioritetima nove vlade, odnosno u Nenadićevom ekspozeu se ne spominje niti jednom riječju.

OO SDP Ilidža će nastaviti da zagovara realizaciju kantonalnih projekata na području naše opštine, jer prirodno je da je svakome njegova opština vrijedna koliko deset drugih. Svakome, osim Fikretu, Smiljani i Čeliku.

U nastavku dio ekspozea u vezi sa projektima u oblasti saobraćaja.