Ministarstvo rada, socijalne politike, raseljenih lica i izbjeglica

Garibija: Porodično savjetovalište do kraja godine u novoj zgradi

Nova zgrada Porodičnog savjetovališta mogla bi biti useljena do kraja godine, a resorno ministarstvo je spremno uložiti dodatne napore kako bi građani i radnici narednu godinu dočekali u novom, namjeni prilagođenom objeku, poručio je Malik Garibija, ministar rada, socijalne politike, raseljenih lica i izbjeglica Kantona Sarajevo. Ministar je gradilište obišao sa direktorom Senadom Alićem i uposlenicima Porodičnog savjetovališta.

“Želimo da korisnici i radnici i što prije dobiju nov i funkcionalan objekat kojim će se Sarajevo moći ponositi. Novi prostor također treba da osigura kapacitet kako bi Porodično savjetovalište preraslo u centar za porodicu te kako bi preuzelo veći i širi opis poslova. To je zadatak koji ministarstvo stavlja pred ovu ustanovu, a nemamo sumnje da će stručni tim znati odgovoriti. Zdrava porodica je najbolja prevencija socijalnih devijacija i mi kao društvo trebamo ustanovu koja će se u potpunosti posvetiti misiji zaštite porodice, od Porodičnog savjetovališta očekujemo da postane jedna takva ustanova”, ističe Garibija.

Ministarstvo će također tražiti način da se u okviru ove zgrade riješi i prostorno pitanje Službe socijalne zaštite Novo Sarajevo koje trenutno nema adekvatne prostorije za rad. Zgrada, također, ima veoma funkcionalne namjenske prostorije za okrugle stolove, kongrese, seminare, edukacije, itd. a koje će biti na raspolaganju institucijama Kantona Sarajevo i čime će se napraviti značajne uštede u sredstvima koja se trenutno troše za iznajmljivanje sličnih prostora.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu