SDP BiH

Forum žena SDP BiH Novo Sarajevo: Obilježeno 20 godina rada i djelovanja

Dana 27.09.2017. Forum žena SDP BIH OO Novo Sarajevo je održao svečanu sjednicu povodom Jubileja 20 godina rada i djelovanja.

Na ovaj način  je obilježen dugogodišnji  kontinuitet aktivnog društveno političkog djelovanja ovog interesnog oblika unutar SDP BIH OO Novo Sarajevo koji je uvijek bio i danas je snaga, pokretač promjena i prepoznatljivosti SDP BiH .

Djelovanje Foruma žena u proteklom periodu su obilježile brojne aktivnosti koje su prepoznate kako u lokalnoj zajednici tako i šire:

  • Organiziranje porodičnog dana Općine Novo Sarajevo ,
  • Podjela besplatnih udžbenika za prvačiće
  • Zalaganje da rodna ravnopravnost nije samo slovo na papiru …..itd

Članice Foruma žena su učestvovale i u zajedničkim akcijama kao što su spašavanje Porodilišta Jezero, spašavanje bolnice Abdulah Nakaš….

Ovo su samo neke od aktivnosti,a bilo ih je mnogo u ovom dugogodišnjem periodu djelovanja koje su članice realizirale i ili u kojim su učestvovala, a imale su pozitivnog odjeka među građanima.

Pored svega navedenog veliki uspjeh Foruma žena jeste  očuvanje drugarstva, jedinstva i solidarnisti između dugogodišnjih članica i vrijednih aktivistica.

Zajednicki je stav da nastavimo i u budućnosti na isti način i da svojim primjerom privučemo što veći broj novih članica.

Jubilej  je bio prilika da se članicama uruče priznanja za dugogodišnji doprinos

Sjednici je prisustvovao i predsjednik Općinske organizacije

 


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu