Radni sastanak predsjednika Nermina Nikšića i Foruma žena SDP BiH

Forum žena je resurs partije u postizanju rodne ravnopravnosti

Predsjednik SDP BiH Nermin Nikšić, politički direktor SDP BiH Damir Mašić i članice Predsjedništva Foruma žena SDP BiH održali su 9. marta 2017. godine radni sastanak radi dogovora o političkim aktivnostima u narednom periodu. Tokom sastanka prezentovane su dosadašnje aktivnosti Foruma žena sa naročitim fokusom na učešće FOŽ-a u edukaciji kandidatkinja i kandidata u periodu koji je prethodio lokalnim izborima, kao i urađenim lokalnim politikama rodne ravnopravnosti koje se baziraju na socijaldemokratskim principima i vrijednostima.

Diskutovano je i o stanju u lokalnim organizacijama Foruma žena, izazovima i problemima sa kojim se susreću žene u svom političkom aktivizmu, te precizirani su planovi i aktivnosti za naredni period. Najavljena je i Izvještajna konvencija Foruma žena SDP BiH sredinom 2017. godine.

Na kraju sastanka je još jednom naglašen značaj djelovanja Foruma žena, te da je ovaj Forum resurs partije u postizanju rodne ravnopravnosti kao jedne od ključnih vrijednosti socijaldemokratije. Potvrđeno je još jednom da je SDP BiH opredijeljen za postizanje rodne ravnopravnosti u bh. politici i društvu, te da će nastaviti aktivno raditi na promociji rodnih pitanja i rodno osviještenih politika.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu