Forum mladih SDP Zenica očistio izletište Bistričak

Forum mladih SDP Zenica danas je održao lekciju o čistoći i tome koliko je jedno izletište, koje stvara uspomene, važno za Zenicu i njihove građane.

Naime, radi se o akciji čišćenja poznatog zeničkog odmarališta Bistričak, uz pomoć Foruma Lijeve Inicijative i predsjednika Gradske organizacije SDP Zenica Mladena Simića, ova akcija je provedena u najboljem izdanju.

Predsjednik Foruma mladih SDP Zenica Merim Berberović, uz pomoć svojih prijatelja i prijatejica iz partije, pokazao je još jednom da mladi žele da se više računa vodi o svome gradu i građanima, te, između ostalog, istakao da Zenica kao grad ne smije zaboraviti ovo odmaralište, te da nadležna preduzeća za čišćenje i održavanje izletišta pokažu solidarnost građanima, i očiste s vremena na vrijeme ovaj biser koji budi i stvara mnogo lijepih sjećanja i da će on svojim trudom i zalaganjem ukazivati na bisere grada i njihovo održavanje.

-Također, ističe da je nemoguće ne spomenuti slučaj sa imovinom na Bistričaku i hotelu koji izgleda kao da je vrijeme stalo, razgovarao sam s radnikom koji radi tu i on je također pozdravio ovu našu akciju te istakao da oni, koliko su u mogućnosti, održavaju naš biser – kaže Berberović.

Na kraju razgovora naglasio je važnost odžavanja okoline čistom jer okolina je naše stanište.