KO SDP SBK

Fontana i korona

Jučer, na Dnevnom redu sjednice Vlade Srednjobosanskog kantona, našao se prijedlog Zakona o ublažavanju negativnih ekonomskih posljedica pandemije, poznat i kao “Korona zakon”. Zakon nije dobio podršku Vlade i time su radnici i privrednici i dalje ostavljeni bez sistemske podrške od strane Kantona, kakvu podršku imaju u većini drugih kantona u Federaciji FBiH.

Ko je zaista kriv za neslaganja između vječnih koalicionih partnera na području Srednjobosanskog kantona u ovom slučaju je potpuno nebitno, navikli smo na izmišljene krize koje nastaju svake druge godine čim se proglase izbori – ono što je bitno je činjenica da Zakon koji je ionako dobrano zakasnio da barem ublaži posljedice pandemije na privredu Srednjobosanskog kantona jučer nije usvojen, a da ne govorimo da su mjere predviđene istim više nego nedovoljne. Iznos od oko 200 KM po radniku za preduzeća koja neće otpustiti radnike ne samo da je nedovoljan, nego i bezobrazan. Pitamo se kako bi iko od predlagača ovog Zakona mogao preživjeti sa 200 KM mjesečno.

I onda jučer ova vijest prođe nezapaženo pored „ključnih“ životnih pitanja kojima se bavila SDA u Srednjobosanskom kantonu – ko je i zašto postavio novu fontanu u Vitezu. A simbolika te fontane upravo odražava ono što je Vlada SBK neusvajanjem ovog zakona jučer uradila po radnicima ovog kantona i što radi po građanima ovog Kantona već godinama. Valjda je baš u tome i problem ove fontane u kojoj su se mnogi prepoznali.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu