OO SDP Tešanj

Fond dodijelio učenicima i studentima 1.200 KM

Ogroman entuzijazam i kontinuitet u radu je osobina koja krasi Općinsku organizaciju SDP BiH Tešanj sve protekle godine. Naša aktivnost ne prestaje ni u vremenu izbora u Bosni Hercegovini, ali ni za vrijeme Izbora u SDP BiH..

Komisija zadužena za rukovođenje i raspolaganje sredstvima Fonda za unapređenje odrazovanja “Jasmin Smaibegovic -SISI”, koji djeluje Forumu mladih OO SDP BiH Tešanj, trudi se konstantnim radom ispuniti zacrtane ciljeve i opravdati svrhu postojanja ovog Fonda.

Tako je, od početka ove kalendarske godine, iz sredstava Fonda isplaćeno 1200 KM, samo po osnovu jednokratnih novčanih pomoći učenicima i studentima sa područja naše općine. Komisija će i u narednom periodu nastaviti sa radom, ali će se truditi pronaći nove načine i modalitete kako bi pomogli što većem broju onih kojima je pomoć potrebna, a sve u cilju poboljšanja uslova za sticanje željenog stepena obrazovanja.