FOM SDP BiH Ilidža dijelio dezinfekcioni gel za ruke i educirao građane o propisima

S obzirom na cjelokupnu situaciju, kako u Bosni i Hercegovini, tako i u svijetu, a izazvanu djelovanjem koronavirusa, koji je do sada odnio skoro 8000 ljudskih života, a zarazio 197 400 osoba, opravdano se čini pitanje svijesti naših sugrađana o utjecajima koronavirusa, kako na naše zdravlje, tako i na naš životni stil.

FOM SDP BiH Ilidža danas je izašao na ilidžanske ulice i skrenuo pažnju na važnost poštivanja propisa koje ovakva situacija nalaže. Mladi socijaldemokrati su sugrađanima dijelili bočice dezinfekcionog gela za ruke, kao simbolični podsjetnik da se ponašaju odgovorno prema sebi i drugima u danima koji su pred nama i na taj način doprinesu smanjenju slučajeva zaraze koronavirusom u Bosni i Hercegovini.

Ipak, uz sve negativno što je koronavirus donio sa sobom kao neminovnost, pozitivne lekcije biramo sami. Budimo tu za stare, nemoćne i sve druge koji spadaju u ugroženu skupinu, budimo zajedno sa našim porodicama i najmilijima, uhvatimo tračak prilike i stvorimo od njega ljubav i sigurnost, kakvu ne bismo primjetili u svakodnevnom tempu života. Možda nas ova situacija, u konačnici, nauči da primjetimo one zaista važne stvari u životu.

FOM SDP BiH Ilidža ostaje uz svoje sugrađane i nastoji ukazati na istinske vrijednosti, ali i pozvati na samodisciplinu i odgovornost, ali prije svega dobrotu i iskrenost, kakvu Ilidžanci, sigurno imaju.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu