FOM SDP BiH Ilidža dijelio dezinfekcioni gel za ruke i educirao građane o propisima

S obzirom na cjelokupnu situaciju, kako u Bosni i Hercegovini, tako i u svijetu, a izazvanu djelovanjem koronavirusa, koji je do sada odnio skoro 8000 ljudskih života, a zarazio 197 400 osoba, opravdano se čini pitanje svijesti naših sugrađana o utjecajima koronavirusa, kako na naše zdravlje, tako i na naš životni stil.

FOM SDP BiH Ilidža danas je izašao na ilidžanske ulice i skrenuo pažnju na važnost poštivanja propisa koje ovakva situacija nalaže. Mladi socijaldemokrati su sugrađanima dijelili bočice dezinfekcionog gela za ruke, kao simbolični podsjetnik da se ponašaju odgovorno prema sebi i drugima u danima koji su pred nama i na taj način doprinesu smanjenju slučajeva zaraze koronavirusom u Bosni i Hercegovini.

Ipak, uz sve negativno što je koronavirus donio sa sobom kao neminovnost, pozitivne lekcije biramo sami. Budimo tu za stare, nemoćne i sve druge koji spadaju u ugroženu skupinu, budimo zajedno sa našim porodicama i najmilijima, uhvatimo tračak prilike i stvorimo od njega ljubav i sigurnost, kakvu ne bismo primjetili u svakodnevnom tempu života. Možda nas ova situacija, u konačnici, nauči da primjetimo one zaista važne stvari u životu.

FOM SDP BiH Ilidža ostaje uz svoje sugrađane i nastoji ukazati na istinske vrijednosti, ali i pozvati na samodisciplinu i odgovornost, ali prije svega dobrotu i iskrenost, kakvu Ilidžanci, sigurno imaju.