Bihać

FOM SDP BiH Bihać izabrao novo rukovodstvo

U Bihaću je u srijedu, 23.08.2017. godine održana Izvještajno- izborna konferencija Foruma mladih GO SDP BiH Bihać.

Podršku radu konferencije dali su i članovi rukovodstva gradske i kantonalne organizacije: Fatka Kulenović, predsjednica GO SDP BiH Bihać, Marijan Mihić, sekretar GO SDP BiH Bihać, Željko Mirković sekretar Kantonalne organizacije, te Adnan Habibija, predsjednik Foruma mladih KO SDP BiH USK.

Izvještaj o radu Foruma u proteklom periodu prezentirali su Edin Goretić, bivši predsjednik FOM-a GO SDP BiH Bihać, i v.d. predsjednika u periodu nakon raspuštanja organizacije uključujući i interesne oblike, Aljoša Bobić.

U radu konferencije učešće je uzelo oko četrdesetak članova Foruma mladih, koji su birali novo rukovodstvo Foruma mladih GO SDP BiH Bihać.

Aklamacijom su izabrani predsjednik Aljoša Bobić i potpredsjednici/e: Alen Kajtezović, Anita Redžić, Lejla Arifović i Elvedina Nuspahić, te za sekretara FOM-a Zlatan Tutić.

Svim izabranim članovima učesnici Konferencije dali su bezrezervnu podršku, a posebno je istaknuto kako je uz timski rad kao osnovu za postizanje najboljih rezultata u sferi djelovanja Foruma mladih, izuzetno važno mlade ljude prepoznati kao glavne pokretače promjena u svim aspektima bosanskohercegovačkog društva, ali i raditi na njihovoj afirmaciji kao budućnosti bh politike na svim nivoima vlasti.

U narednom periodu, biće održana i konstituirajuća sjednica Predsjedništva FOM-a na kojoj će se usvojiti Program rada za mandatni period i izabrati članovi Predsjedništva FOM-a.

Novoizabrani predsjednik, Aljoša Bobić u svom obraćanju učesnicima Konferencije zahvalio se na ukazanom povjerenju, rekavši kako je osnovni cilj njega kao predsjednika i ostalih članova rukovodstva u narednom periodu, širenje i afirmacija socijaldemokratije među mladim ljudima grada Bihaća, kao i nastavak borbe za socijalnu pravdu i jednakost.

„Mi kao mladi ljudi grada Bihaća i mlade snage SDP-a Bihać imamo priliku nešto promijeniti, imamo priliku biti inicijatori tih promjena i na tome ćemo ustrajati. Ne smijemo i nećemo si dozvoliti da budemo pasivni.“, rekao je Bobić.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu