SDP BiH

Festival mladosti okupio stotinu učesnika na jezeru Sniježnica

Proteklog vikenda je u organizaciji Foruma mladih Kantonalne organizacije SDP BiH Tuzla, na jezeru Sniježnica u Teočaku, održan Festival mladosti koji je okupio stotinu mladih socijaldemokrata iz Bosne i Hercegovine.

„Prije svega želim se zahvaliti svim učesnicima koji su došli na Festival mladosti i učinili ga odličnim i nezaboravnim, ali i onima koji su materijalno podržali održavanje Festivala. Također, želim istaći da su hrana, piće i svi prateći sadržaji bili obezbijeđeni i besplatni za sve učesnike, za oba dana Festivala, te da učesnici nisu snosili nikakve troškove kotizacije“, rekao je Armin Čolić, predsjednik Foruma mladih KO SDP BiH Tuzla.

Na Festivalu je održana rasprava o izbornom Planu za mlade SDP BiH, gdje su učesnici imali priliku da direktno oblikuju nove politike za mlade i izborni program SDP-a, što je rezultiralo i inicijativama koje će putem SDP-ovih predstavnika u zakonodavnoj vlasti biti upućene u parlamentarnu proceduru.

Upriličen je obilazak jezera brodicom i čamcem za sve učesnike, te je održan 3-na-3 turnir u malom fudbalu sa mješovitim ekipama u kojem su djevojke uzele ravnopravno učešće. Tri najbolje ekipe su dobile medalje, dok je prvoplasirana ekipa osvojila i pehar.

„Ovo je prvi događaj ove vrste u organizaciji Foruma mladih u Tuzlanskom kantonu i to ga čini još većim. Iza nas ostaje jedno prelijepo iskustvo i druženje koje ćemo definitivno pretvoriti u tradiciju. Forum mladih Kantonalne organizacije SDP BiH Tuzla se neće zadržati na ovome, ubrzo ćemo imati i nove zanimljive projekte“, dodao je Čolić.

Festival je u fantastičnoj i drugarskoj atmosferi nastavljen uz muziku i druženje, uspostavljena su nova i učvršćena stara prijateljstva. Svim učesnicima su uručene diplome, dok su zahvalnice uručene onima koji su podržali održavanje Festivala mladosti.

Služba za odnose s javnošću
FOM KO SDP BiH Tuzla


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu