Irfan Čengić

Federalni ministar pravde izgubio zakon u ladici

Zastupnik Socijaldemokratske partije BiH u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH Irfan Čengić, uputio je zastupničko pitanje u vezi usvajanja Zakona o sprečavanju sukoba interesa u organima vlasti u FBiH. Čengić je uz zastupničko pitanje i dostavio tekst nacrta ovog zakona u slučaju da je ministar pravde u ladicama izgubio zakon.

“Već šest godina ne postoji zakon u FBiH koji bi obuzdao političare u sukobu interesa, tačnije od nakaradnih izmjena državnog zakona iz 2013”, rekao je ovim povodom Čengić.

U januaru ove godine je Vlada FBiH prihvatila inicijativu za donošenje ovog zakona i navela da na zakonu rade međunarodni eksperti uz pomoć britanske ambasade.

“Eksperti su uradili svoj posao, dostavili zakon, ali ga ministar pravde FBiH drži u svojoj ladici”, naglašava Čengić.

Također je istaknuo da, ukoliko u narednom periodu Vlada FBiH ne dostavi zakon u Parlamentarnu proceduru, isti će sam predložiti i tražiti podršku građana na ulicama naših gradova.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu