Damir Mašić

FBiH je jedini prostor u Evropi koji dosad nije donio nikakve ekonomske mjere

Predsjednik Kluba zastupnika Socijaldemokratske partije (SDP) u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH Damir Mašić izrazio je nezadovoljstvo ove stranke na dosadašnju reakciju izvršne vlasti u Federaciji BiH i predložene mjere za pomoć privredi zbog problema uzrokovanih pandemijom koronavirusa.

On je na 9. vanrednoj sjednici Predstavničkog doma Parlamenta FBiH kazao kako sama činjenica da poslije više od mjesec dana razmatraju prve ekonomske mjere dovoljno govori o tome koliko je prava reakcija izostala.

“Federacija BiH je jedini prostor u Evropi koji nikakve mjere dosada nije donio. Svi su brže regovali”, izjavio je on te naveo kako i sam prijedlog rebalansa budžeta nije urađen kvalitetno jer se nastajalo uštediti tamo gdje to nije trebalo – na nauci, kulturi, borcima…

Kazao je kako osim 25 amandmana SDP se nije ni trudio da pokuša prijedlozima popraviti predložene mjere jer od kad je izabrana Vlada premijera Fadila Novalića nikad niti jedan njihov amandman nije prihvaćen.

“Jako loše, zakašnjelo i potpuno neusaglašeno sa kolacijskim partnerima”, zaključio je na kraju Mašić.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu