Aner Žuljević

Fadil Novalić iznosi neistine oko Elektroprivrede BiH

Zastupnik SDP BIH u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH Aner Žuljević, kaže kako bivši federalni premijer Fadil Novalić iznosi neistine oko toga koliku je dobit Elektroprivrede BiH ostavio na kraju svog mandata.

„Čekali smo revizorski izvještaj pa da raskrinkamo još jednu laž bivšeg premijera o ostavljenim milionima na računima Elektroprivrede. Naime, Ured za reviziju FBiH objavio je nalaz za EP BiH u 2022. godini, za koju bivši premijer laže kako je ostavio 320 miliona KM.

Bivši premijer je poznat po igranju sa brojevima koje narodu život znače, ali o tome ću u narednim danima kad budem dokazivao dužničko robstvo u koje nas je odveom, odnosno koliko su se za njegova mandata privreda i narod morali zadužiti da prežive, dok se on na sva usta hvalio kako ne zna šta će od para.

Prema tom nalazu finansijski rezultat Elektroprivede BiH za 2022. godinu iznosi dva miliona i 700 hiljada KM, što je za 10 miliona manje u odnosu na 2021. godinu. U isto vrijeme obaveze Elektroprivrede iznose 606 miliona KM.

Nažalost, tamo gdje on kaže da je ostavio pare narodu, tu više trava ne raste, osim naravno kompanjonima iz afere Respiratori“, naveo je Žuljević.