Nermin Nikšić

Euroatlantski put BiH nema alternative

Odluka o aktiviranju MAP-a za BiH je znak snažne podrške ključnih saveznika naše zemlje, kako bismo nastavili svoj demokratski razvoj i priključili se NATO-u i EU.

Euroatlantski put BiH jednostavno nema alternative i u interesu je svih građana BiH.

Političke snage u BiH ovu priliku trebaju iskoristiti kako bi svi zajedno radili na neophodnim reformama, za šta ćemo u sklopu MAP procesa imati dodatnu podršku i pomoć naših saveznika.

Ne treba ignorisati činjenicu da u BiH postoje političke snage koje ne podržavaju članstvo u NATO i sa njima treba otvoriti razgovore, kako bi se na temelju racionalnih argumenata postigla saglasnost o tome da bi članstvo u NATO svima u BiH donijelo korist.

Stabilnost i mir su najveće vrijednosti koje trebamo sačuvati i upravo je članstvo u NATO u trenutnom svijetu najveća garancija da ćemo to i uspjeti.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu