Aner Žuljević

Etnonacionalna institucionalna anarhija je paravan za epidemiju lopovluka!

O stanju u Mostaru, ali i političkoj situaciji nakon izbora izjvu je dao delegat u Domu naroda SDP-a Aner Žuljević.

“Bojim se da mi već polako imamo mostarizaciju cijele BiH, a ne samo našeg Kantona, a sve zajedno možemo okarakterisati uspostavljanju vrijednosti divljeg zapada koji nam promovisu vječni partneri.

Međutim, više je nego jasno kako je anarhija postao recept po kojem funkcioniraju HDZ i SDA kada je u pitanju krčmljenje javnog novca bez nadzora..

Posljedice su više nego očigledne.. Nestali su milioni vezani za Uborak, a već mjesecima imamo međunarodnu sramotu oko projekta kolektora, da ne govorimo kako se desetine miliona novca iz budžeta trosi bez ikakvog nadzora.

Kad su vidjeli kako im dobro ide na mostarskom tlu, onda su teritoriju za lopovluk proširili na Kanton.

Da je sve to tačno, pokazuje i informacija da se na kantonalnom nivou rastaljuju sredstva od poticaja brzinom svjetlosti. Namještaju se kriteriji, da bi prošli njihovi, valjda obaveza da se dug od izbora vrati javnim novcem. Nedavno čujem kako nema dovoljno novca da se dug vrati svima, pa će nelegitimna vlada u septembru raditi rebalans da prebaci novih pola miliona KM.

Mi deset mjeseci od izbora nemamo konstituisanu Skupštinu prvi put u istoriji, a u Skupštini čekaju porodilje, policajci, koncesije, rasprava o sigurnosti, nemamo neovisnog odbora, nemamo komesara, .. Život svih građana su stavili na čekanje, a njima ide već 8 nezarađena plata u Skupštini i za cijelu godinu ćemo koštati građane cca 2 miliona KM.

Uglavnom na svim nivoima vlasti, imamo epidemiju lopovluka kojoj je gašenje institucija od strane SDA i HDZ očigledno prirodni prateći ambijent.

Postavljam samo pitanje, do kada će spavati nadležne pravosudne institucije ove zemlje na sve ovo što se dešava oko njih..

Ako nije problem da ih neko obavjesti, da im narod sve više glasno priča isplati li se u ovoj zemlji biti pošten?

šutnja zarobljenih pravosudnih institucija je prateći saučesnik svih političkih procesa gašenja institucija na svim nivoima..

Neko za ovo sve mora odgovarati, inaće mi polako državu pretvaramo u teritoriju iz koje ljudi bježe glavom bez obzira!

Obični narod se kažnjava zbog sječe dva metra drva za zimu, a lopovi u kravatama gase sve jednu po jednu instituciju i pokradoše milione javnog novca na tenderima, dok mi djecu liječimo sms porukama”, rekao je Žuljević.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu