Esmin Mahmutović

Rođen 1979. godine u Ševarlijama opština Doboj, nakon završene srednje škole u Maglaju u roku završio Fakultet kriminalističkih nauka u Sarajevu 2006. godine. Od 2007. godine zaposlen u opštini Doboj kao pripravnik u odjeljenju za inspekcijske poslove te nakon završenog pripravničkog staža i položenog stručnog ispita zaposlen na mjestu komunalnog inspektora do 2010. godine. Od 2010-2011 godine obavljao dužnosti tržišnog inspektora a od 2011. do 2012. postavljen za šefa odjeljenja za inspekcijske poslove .
Početkom 2012. do oktobra 2012. imenovan od strane skupštine opštine Doboj za načelnika odjeljenja za obnovu i razvoj do kraja 2012. kada je osvojio mandat na lokalnim izborima kao kandidat SDP BiH, te u periodu od 2012-2016 obavljao funkciju predsjednika Skupštine grada Doboj.
Od oktobra 2016. odbornik u Skupštini grada Doboj, predsjednik kluba odbornika i imenovan za zamjenika direktora centra za kulturu u Doboju.
Nastanjen u Ševarlijama opština Doboj, oženjen i otac dvoje djece .