Esad Banda

Rođen 24.05.1961.godine u Zabrđanima općina Konjic .Opću gimnaziju je završio u Konjicu 1980 godine. Iste godine se upisuje na Poljoprivredni fakultet u Sarajevo i odlazi u JNA. Redovno završava tri godine Poljoprivrednog fakulteta,zbog financiskih problema 1986 godine zapošljava se u SDK Filijala Konjic. Iste godine vanredno u Vinkovcima na višoj poljoprivrednoj školi položio je razliku predmeta i završava VŠS. Od 1992-1996 godine je proveo u Armiji Republike Bosne i Hercegovine. Zapošljava se u Union banku Filijalu Konjic na radno mjesto saradnik za stanovništvo –lični bankar . Godine 2004-2008 na Univerzitetu Džemal Bijedić u Mostaru na Ekonomskom fakultetu stiče zvanje Ekonomist- menadžer. U dva mandata 2008-2012 i 2012-2016 ispred OOSDP Konjic participira u OV Konjic, gdje se zalagao za transparentniji način planiranja i trošenja budžetskih sredstava.