Belif d.o.o. Tešanj

Ermina Salkičević-Dizdarević u posjeti tvornici hemijskih proizvoda

Radi se o privrednim subjektima koji su prema riječima zamjenice ministra gđa. Ermina Salkičević-Dizdarević dokaz da Bosna i Hercegovina može proizvesti i plasirati proizvode sa visokom kvalitetom.

Slika

U okviru provođenja plana aktivnosti posjete privrednim subjektima, zamjenica ministra vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine gđa. Ermina Salkičević-Dizdarević je 20.01.2015.godine bila u radnoj posjeti tvornici hemijskih proizvoda – Belif d.o.o. Tešanj, tvornici motornih ulja i ostalih maziva – Lifeoil d.o.o.Tešanj i tvornici proizvoda od gume – Teng BA Elastomer d.o.o. Doboj Jug.

Radi se o privrednim subjektima koji su prema riječima zamjenice ministra gđa. Ermina Salkičević-Dizdarević dokaz da Bosna i Hercegovina može proizvesti i plasirati proizvode sa visokom kvalitetom.

Naime, Belif d.o.o. Tešanj je tvornica hemijskih proizvoda koja uspješno implementira i certificira sistem upravljanja kvalitetom u skladu sa zahtjevima ISO 9001:2000, i prema riječima direktora g-dina. Šišić Adema ima bogat proizvodni asotriman koji obuhvata proizvode za automobile, proizvode za tretman bazenskih voda, higijenskih proizvoda za kućanstvo, specijalne fluide i brojne druge proizvode a u narednom periodu rukovodstvo firme planira i proširenje proizvodnje.

Direktor tvornice Lifeoil d.o.o. Tešanj g-din. Smail Šišić, je u razgovoru sa Zamjenicom ministra istakao da je ova tvornica još 2007. godine postala ekskluzivni distributer Total maziva za Bosnu i Hercegovinu i u relativno kratkom periodu postiže značajne razultate i postaje primarni dobavljač PSA mreže u BiH. Razgovaralo se i o zakonskoj regulativi u oblasti hemijske industrije i izazovima sa kojima se suočavaju usljed nedostatka iste. Konstatovano je da samo bolja komunikacija između privrede i izvršne/zakonodavne vlasti može unaprijediti stanje u privredi, a posebno u proizvodnom sektoru.

Izuzetno kvalitetne proizvode plasira i tvornica Teng BA Elastomer d.o.o. Doboj Jug, koja se bavi namjenskom proizvodnjom proizvoda od gume prema narudžbi kupaca, pod rukovodstvom direktora g-dina. Vreg Zvone. Pored navedenih proizvoda ova tvornica se bavi i proizvodnjom brtvila (zaptivki) za pneumatiku i hidrauliku iz poliuretana a za prvu polovinu 2015. godine planirano je i povećanje proizvodnih kapaciteta i proširenje ponude sa novim repromaterijalima.

Nakon sastanak, zamjenica ministra vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine gđa. Ermina Salkičević-Dizdarević je obišla postrojenja navedenih tvornica i rukovodstvu izrazila čestitke za uspješno vođenje ovih, za Bosnu i Hercegovinu, izuzetno važnih privrednih subjekata, te da će se povećanjem kapaciteta proizvodnje stvoriti i pozitivni uslovi za zapošljavanje nove radne snage, što ove kompanije vide kao jedan od najvažnijih ciljeva svog djelovanja.  

 

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.