Slovačka

Ermina Salkičević-Dizdarević na bilateralnim sastancima u Republici Slovačkoj

Tom prilikom se razgovaralo o iskustvima Republike Slovačke na njenom putu ka članstvu u EU. Također, razmijenjene su informacije o sektorima od zajedničkog interesovanja obje države, a o kojima će se detaljnije razgovarati i djelovati u okviru Zajedničke ekonomske komisije

Slika

24. april 2014. godine, Bratislava (Slovačka)- Zamjenica ministra vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine, gđa. Ermina Salkičević- Dizdarević je, u okviru svoje radne posjete Republici Slovačkom, održala dva bilateralna sastanka sa zvaničnicima Slovačke.   

Tim povodom se sastala s državnim sekretarom Ministarstva za ekonomiju Republike Slovačke, g. Dušan Petrik. Tom prilikom se razgovaralo o iskustvima Republike Slovačke na njenom putu ka članstvu u EU. Također, razmijenjene su informacije o sektorima od zajedničkog interesovanja obje države, a o kojima će se detaljnije razgovarati i djelovati u okviru Zajedničke ekonomske komisije.

Upriličen je sastanak i sa državnim sekretarom Ministarstva za vanjske i evropske odnose Republike Slovačke, g. Peter Burian. Na sastanku je Zamjenica ministra Državnog sekretara informisala o novom pristupu EU prema Bosni i Hercegovini, te se razgovaralo i o aktuelnoj ekonomskoj situaciji u Bosni i Hercegovini i ulozi ekonomske diplomatije u istoj, o načinu na koji je ekonomska diplomatija organizirana u Slovačkom Ministarstvu vanjskih poslova, te o potrebi i mogućnostima većeg angažiranja i saradnje između dvije države u određenim oblastima.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.