Vijećnik za sve nas – Tuzla

Emir Hodžić

Emir Hodžić je rođen u Tuzli 1958. godine, gdje je završio osnovnu školu, gimnaziju Meša Selimović i medicinski fakultet Univerziteta u Tuzli. Zaposlen je u UKC Tuzla, Klinika za interne bolesti, odjeljenje za nefrologiju, dijalizu i transplantaciju kao specijalista interne medicine i subspecijalista nefrolog. Poslednjih godina je najviše angažovan u oblasti transplantacije bubrega. Na medicinskom fakultetu Univerziteta u Tuzli radi kao nastavnik, vanredni profesor. Trenutno je podpredsjednik GO SDP BiH Tuzla, a ako bi bio izabran za vijećnika u gradskom vijeću Grada Tuzle osnovne aktivnosti bi bile iznalaženje načina za poboljšanje zdravstvene zaštite građana i zapošljavanje mladih. Pripadnik je Armije BiH i aktivno govori engleski jezik.