Emil Koljić

Rođen je 1976. godine. Osnovnu školu i gimnaziju završio u Ključu. Oženjen,otac dvije djevojčice. Medicinski fakultet Univerziteta u Tuzli završio je 2004. ,a 2013. godine specijalizaciju iz interne medicine na Univerzitetsko – kliničkom centru u Tuzli. Također u Tuzli završava i dodatne edukacije iz ehokardiografije i ultrazvučne dijagnostike abdomena,štitne žlijezde i prednje vratne regije. Od 2004. godine zaposlen u Domu Zdravlja Ključ, gdje je prvo radio na poslovima ljekara opšte prakse,a od 2013.godine kao  specijalista internističke medicine. Ponovo uvodi ultrazvučnu dijagnostiku abdomena u Domu Zdravlja Ključ i prije dvije godine po prvi put u istoriji našeg grada uradio je i ultrazvučni pregled štitne žlijezde,a u narednom periodu trebao bi po prvi put u Ključu uraditi i ultrazvučni pregled srca. U proteklom periodu bio je vijećnik u OV Ključ kao vijećnik SDP BiH, gdje je aktivno učestvovao u rješavanju problema iz oblasti zdravstvene zaštite građana općine Ključ.