Elvir Bijedić

Rođen 1971. godine u Tuzli gdje je završio medicinsku školu. Zaposlen je na mjestu fizioterapeuta u Poliklinici za sportsku medicinu Doma zdravlja u Tuzli. Društveno je aktivan u Tuzli, višegodišnji je fizioterapeut u OKK Sloboda i košarkaškoj reprezentaciji BiH. Kao aktuelni vijećnik zalagaće se za promociju zdravog načina života svih građana Tuzle sa posebnim akcentom na djecu i omladinu. Kroz različite vidove sportsko – zdravstvenih aktivnosti, fokus djelovanja bi bio na unapređenju zdravlja, poboljšanju njihovog psihofizičkog stanja, uključivanju u rad sportskih klubova te podizanju radne sposobnosti na viši nivo. Pored navedenog zalagat će se za stvaranje uslova za ostanak mladih i njihovo uključivanje u društvene tokove Grada.