Eldin Mijoč

Rođen je u Kaknju 10.01.1983. godine, gdje je završio osnovnu školu i Gimnaziju pedagoškog usmjerenja. Pravni fakultet završio je u Sarajevu. Zaposlen je u Javnom preduzeću „VODOKOM“ d.o.o. Kakanj na poslovima Šefa službe općih i pravnih poslova. Osnivač je mnogobrojnih udruženja građana od udruženja Mladi orlovi, preko udruženja Studenata općine Kakanj potom Omladinske mreže i sl. a član je bio mnogobrojnih drugih udruženja koja su se bavila tematikom prvenstveno mladih. Godine 2004. na Lokalnim izborima izabran je prvi puta za Općinskog vijećnika kao jedan od najmlađih izabranih predstavnika građana u zakonodavnoj vlasti BiH i od tada je u kontinuitetu vijećnik u Općinskom vijeću u Kaknju. Njegov rad u Općinskom vijeću i lokalnoj zajednici je opće poznat i priznat. Od Lokalnih izbora 2012. godine obnaša funkciju predsjednika Kluba vijećnika OO SDP BiH u Općinskom vijeću u Kaknju. Po dobijanju novog mandata nastaviti će se boriti na zagovaranju potreba građana Općine Kakanj u Općinskom vijeću, vodeći računa o interesima svih populacija, od mladih, demobilisanih boraca, penzionera, građana koji su u stanju socijalne potrebe i svih drugih koji se obrate lično njemu ili partiji koju predstavlja.