Eldin Mijoč izabran za predsjednika kakanjskog SDP-a

Izvještajno-izborna konferencija  OO SDP BiH Kakanj održana je 13. oktobra u sali KSC Kakanj u radnoj i svečanoj  atmosferi. Konferenciji je prisustvovalo 79 delegata koji su usvojili izvještaje o radu organa OO SDP BiH Kakanj za mandatni period 2017-2019. godina. Nakon izlaganja  programa Mijoč Eldina, kandidata za predsjednika, delegati su svojim glasovima dali punu podršku Mijoč Eldinu da u narednom periodu vodi,  predstavlja i osigurava jedinstvo djelovanja organa Općinske organizacije Kakanj.  Delegati su u skladu sa Poslovnikom o radu Konferencije, birali 35 članova Općinskog odbora  i pet članova Nadzornog odbora.

Na Konferenciji su prisustvovali i gosti iz reda kakanjskih SDP-ovaca: Zuli Hamdo, Kovač Rahman, Begić Vehbija i  Kubura Ibrahim koji se obratio i pozdravio delegate Konferencije.

Također su se obratili i predstavnici ispred Kantonalne  organizacije SDP ZDK: Jasmina Zubić, zastupnica u Parlamentu Federacije BiH i Begić Sabit, predsjednik OO SDP BiH Breza.

U svom obraćanju, novoizabrani predsjednik Općinske organizacije Kakanj Mijoč Eldin je istakao svoju dužnost i obavezu da u predstojećem četverogodišnjem mandatu osigura jedinstvo članova, poveća njihov broj jer kakanjski SDP zaslužuje da svojim radom i zalaganjem već na narednim lokalnim izborima popravi izborni rezultat i osigura veći broj vijećnika. Također je istakao da samo uz rad, red i disciplinu, Socijaldemokratska partija BiH može donijeti stabilnost, sigurnost i dostojanstven život svih  građana općine Kakanj.

 


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu