Eldin Mijoč izabran za predsjednika kakanjskog SDP-a

Izvještajno-izborna konferencija  OO SDP BiH Kakanj održana je 13. oktobra u sali KSC Kakanj u radnoj i svečanoj  atmosferi. Konferenciji je prisustvovalo 79 delegata koji su usvojili izvještaje o radu organa OO SDP BiH Kakanj za mandatni period 2017-2019. godina. Nakon izlaganja  programa Mijoč Eldina, kandidata za predsjednika, delegati su svojim glasovima dali punu podršku Mijoč Eldinu da u narednom periodu vodi,  predstavlja i osigurava jedinstvo djelovanja organa Općinske organizacije Kakanj.  Delegati su u skladu sa Poslovnikom o radu Konferencije, birali 35 članova Općinskog odbora  i pet članova Nadzornog odbora.

Na Konferenciji su prisustvovali i gosti iz reda kakanjskih SDP-ovaca: Zuli Hamdo, Kovač Rahman, Begić Vehbija i  Kubura Ibrahim koji se obratio i pozdravio delegate Konferencije.

Također su se obratili i predstavnici ispred Kantonalne  organizacije SDP ZDK: Jasmina Zubić, zastupnica u Parlamentu Federacije BiH i Begić Sabit, predsjednik OO SDP BiH Breza.

U svom obraćanju, novoizabrani predsjednik Općinske organizacije Kakanj Mijoč Eldin je istakao svoju dužnost i obavezu da u predstojećem četverogodišnjem mandatu osigura jedinstvo članova, poveća njihov broj jer kakanjski SDP zaslužuje da svojim radom i zalaganjem već na narednim lokalnim izborima popravi izborni rezultat i osigura veći broj vijećnika. Također je istakao da samo uz rad, red i disciplinu, Socijaldemokratska partija BiH može donijeti stabilnost, sigurnost i dostojanstven život svih  građana općine Kakanj.