Lagumdžija – ambasador El Atawi

Egipat će podržati saniranje posljedica poplava u BiH

Ambasador El Atawi je istaknuo da je sa posebnom pažnjom pratio dešavanja u BiH i aktivnosti ministra vanjskih poslova BiH u posljednje vrijeme, sastanke koje je održao sa predstavnicima diplomatskog kora u BiH

SlikaZamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine dr. Zlatko Lagumdžija primio je 17. juna 2014. godine ambasadora Arapske Republike Egipat u BiH Yassera Sayeda Mahmouda El Atawija.

Dr. Lagumdžija je čestitao narodu Egipta na uspješno održanim predsjedničkim izborima u ovoj zemlji. Ambasador El Atawi je istaknuo da se radi o procesu koji je uključivao sve ljude i koji ima za cilj osigurati sistem u okviru kojega će se poštivati ljudska prava i vladavina prava. Dr. Lagumdžija je posebno istaknuo da ovakvi procesi trebaju otvoriti put inkluziji, jednakom pravu svih da budu uključeni u demokratske procese u Egiptu.  

Tokom sastanka razgovarano je i o aktivnostima na saniranju posljedica katastrofalnih poplava koje su zahvatile Bosnu i Hercegovinu. Ambasador El Atawi je istaknuo da je sa posebnom pažnjom pratio dešavanja u BiH i aktivnosti ministra vanjskih poslova BiH u posljednje vrijeme, sastanke koje je održao sa predstavnicima diplomatskog kora u BiH, kao i aktivnosti tokom nedavnog boravka dr. Lagumdžije u New Yorku i Londonu.

Dr. Lagumdžija je sa ambasadorom El Atawijem razgovarao o sastanku koji je imao sa ambasadorima Kontakt grupe za BiH Organizacije islamske saradnje (OIC) prošle sedmice u New Yorku u okviru priprema za donatorsku konferenciju i obnovu zemlje nakon katastrofalnih poplava. Razgovarano je i o sastanku ministara vanjskih poslova država članica OIC-a u Jeddah, te izraženo očekivanje da će sastanak rezultirati posebnim zaključcima o podršci BiH.

Ambasador El Atawi je naglasio da će Egipat, u okviru svojih mogućnosti, aktivno učestvovati u svim aktivnostima vezanim za pomoć u obnovi i rekonstrukciji zemlje i saniranju posljedica katastrofalnih poplava u BiH. 

 

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.