Edin Zagorčić se sastao sa ambasadorom EU u BiH Lars-Gunnar Wigemarkom

Jučer se u Mostaru predsjednik GO SDP BIH Mostar Edin Zagorčić sastao sa Ambasadorom EU u Bosni i Hercegovini Lars-Gunnar Wigemarkom.

Tema sastanka je bila pregovori parlamentarnih stranaka vezano za provedbu Odluke Ustravnog suda i stvaranje uslova za održavanje lokalnih izbora u Mostaru.
Predsjednik mostarskog SDP Edin Zagorčić još jednom je podcrtao da se Mostar nalazi u jako teškoj situaciji zbog nepostojanja Gradskog vijeća i da su svi projekti i razvoj Grada ozbiljno ugroženi.

Naglasio je da se u što kraćem vremenu mora doći do rješenja za Mostar kako bi Grad konačno normalno profunkcionisao i da u tom pogledu očekuje veću spremnost na kompromis vladajućih stranaka HDZ i SDA koji su do sada bili glavni kočničari pregovaračkog procesa.

Očekujemo da će Međunarodna zajednica uzeti aktivnije učešće u mostarskom procesu i prepoznati one kojima u stvari nije stalo da se problem Mostara rješi u što skorije vrijeme. Ambasador Lars-Gunnar Wigemark je izrazio zadovoljstvo održavanjem današnjeg sastanka i istakao da će Međunarodna zajednica učiniti sve kako bi unaprijedila pregovarački proces u Mostaru u cilju iznalaska konačnog rješenja.