Edin Zagorčić se sastao sa ambasadorom EU u BiH Lars-Gunnar Wigemarkom

Jučer se u Mostaru predsjednik GO SDP BIH Mostar Edin Zagorčić sastao sa Ambasadorom EU u Bosni i Hercegovini Lars-Gunnar Wigemarkom.

Tema sastanka je bila pregovori parlamentarnih stranaka vezano za provedbu Odluke Ustravnog suda i stvaranje uslova za održavanje lokalnih izbora u Mostaru.
Predsjednik mostarskog SDP Edin Zagorčić još jednom je podcrtao da se Mostar nalazi u jako teškoj situaciji zbog nepostojanja Gradskog vijeća i da su svi projekti i razvoj Grada ozbiljno ugroženi.

Naglasio je da se u što kraćem vremenu mora doći do rješenja za Mostar kako bi Grad konačno normalno profunkcionisao i da u tom pogledu očekuje veću spremnost na kompromis vladajućih stranaka HDZ i SDA koji su do sada bili glavni kočničari pregovaračkog procesa.

Očekujemo da će Međunarodna zajednica uzeti aktivnije učešće u mostarskom procesu i prepoznati one kojima u stvari nije stalo da se problem Mostara rješi u što skorije vrijeme. Ambasador Lars-Gunnar Wigemark je izrazio zadovoljstvo održavanjem današnjeg sastanka i istakao da će Međunarodna zajednica učiniti sve kako bi unaprijedila pregovarački proces u Mostaru u cilju iznalaska konačnog rješenja.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu