Nermin Nikšić

Džaferovićeve izmišljotine o SDP-u ne mogu sakriti istinu o greškama SDA čiju cijenu plaćamo svi

Gubitnički kandidat SDA za Predsjedništvo BiH Šefik Džaferović nastavlja sa iznošenjem neistina o SDP-u BiH i o meni kao predsjedniku SDP-a.

To pokazuje da on, kao prvo, nema šta reći o sebi, a kao drugo, nema reći šta on i njegova SDA nude građanima osim izmišljotina o SDP-u.

Zato ga pozivam, kada već ima obraza Dodika i Čovića fakturisati SDP-u i to u prisustvu Bakira Izetbegovića, da prvo upita svog stranačkog šefa zašto je i Dodiku i Čoviću isporučio sve što su ovi zatražili, pa i više od toga?

Neka pita Izetbegovića zašto je u restoranu Barka u Lukavici sa Dodikom dogovorio zaduženje svih nas od milijardu KM i tako spasio Dodikovu vlast od finansijskog sloma?

Neka pita Izetbegovića zašto je isti dan, u istom restoranu, Dodiku i Čoviću dao mehanizam koordinacije sa EU, kojim je sramno pogažen Ustav BiH i kojim su entiteti i kantoni dovedeni u ravan države BiH kada su u pitanju međunarodni odnosi?

Neka ga pita zašto od tada sa Briselom pregovara 10 kantona, dva entiteta, jedan distrikt i jedna država, kao jednaki i ravnopravni partneri, dok u Ustavu BiH jasno piše da je vanjska politika isključiva nadležnost BiH?

Neka pita Izetbegovića, iako i sam to dobro zna, da li sam kao premijer FBiH odbijao godinama pristati na takvu kapitulaciju, kakvu su oni napravili za jednim ručkom, čiji ceh je bio milijardu i nešto sitno, pa se danas čude kako ne mogu bez saglasnosti Čovića i Dodika više učiniti ništa?

Neka pita Izetbegovića, a i sam sebe jer je u tome učestvovao, kako HDZ nakon izbora 2014. godine dobi poziciju ministra finansija u Vladi FBiH, jer su tada građanima rekli da je to nestranački kadar, pa se danas čude kako HDZ vlada svim finansijskim tokovima u državi, jer su mu prije toga dali i ministra finansija i u Vijeću ministara BiH?

Neka Džaferović objasni je li digao ruku u Parlamentu BiH zajedno sa HDZ i SNSD kako bi se povećale akcize, i kako to da ni metra autoputa još nisu započeli graditi nakon četiri godine mandata i šest mjeseci otkako naplaćuju dodatne akcize od građana?

Neka on ili Izetbegović konačno objasne zašto je SDA izabrala Dodikovog Puzigaću na mjesto potpredsjednika Doma naroda Parlamenta FBiH, pored kandidata iz SDP koji je nosilac “Zlatnog liljana” Armije RBiH? Je li se tako brane interesi države?

Bilo bi lijepo da Džaferović i Izetbegović kažu već jednom zašto je SDA sedam mjeseci zajedno sa Čovićem i HDZ blokirala raspravu o zakonu o izbornim jedinicama u Parlamentu FBiH? Tada je bilo vremena da se izborimo sa blokadama HDZ i SNSD, koje su opet omogućene političkim sljepilom SDA.

Ova lista pitanja o promašajima SDA je gotovo pa bezgranična.

Pozivam Džaferovića da ne dovodi u pitanje opredjeljenost ni SDP-a ni mene kada se radi o zaštiti interesa BiH u vezi sa gradnjom Pelješkog mosta, ili bilo kog drugog pitanja gdje se narušava suverenitet i interesi BiH.

Svjestan sam da u svojoj gubitničkoj kampanji, SDA jedini spas vidi u tome da uvjeri građane da su proteklih skoro 30 godina ovom zemljom vladali neki drugi ljudi, i da su greške i propuštene prilike odgovornost tih nekih imaginarnih ljudi!?

Sreća je da svakim danom sve više građana Bosne i Hercegovine postaje svjesno svih laži i prevara u režiji SDA.

Nevjerovatna je arogancija i bahatost i Džaferovića i Izetbegovića, kada mogu i pomisliti da će istim lažima prevariti građane Bosne i Hercegovine.

Od vašeg silnog truda da odbranite Bosnu i Hercegovinu, Bosne i Hercegovine je sve manje i sve joj je teže, zajedno sa svim njenim ljudima. Tako da bi vam najradije, kao u onom vicu rekao, nemojte nas vi više braniti, molim vas.

Cijenu vaših grešaka, vašeg lažnog patriotizma i propuštenih prilika plaćamo svi mi skupa i to nikakve i ničije laži neće promijeniti.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.