Aner Žuljević o posjeti Matvijenko

Dvostruki standardi Rusije prema BiH

Delegat u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH Aner Žuljević rekao je za Klix.ba kako je Dom naroda Parlamenta FBiH odavno izgubio svaki kredibilitet te da ga ne čudi što nije planirano obraćanje gostiju iz Rusije.

“Ovo je samo još jedna u nizu potvrda da ovaj Dom treba redefinirati u smislu reduciranja njegovih nadležnosti”, kazao je Žuljević.

On dodaje da ukoliko su Rusi tražili od rukovodstva da se zakaže sjednica na kojoj bi se omogućilo obraćanje, a do toga nije došlo jer se parlamentarna većina raspala, onda je to na sramotu ove vlasti.

“No, ukoliko takvog zahtjeva nije bilo smatram da nije dobra poruka što se zaobilazi Parlament Federacije BiH, ukoliko se već to ne radi s Narodnom skupštinom RS. Time se samo podgrijavaju teze o dvostrukim standardima i odnosu Ruske Federacije prema BiH”, rekao je Žuljević.

Zaključuje kako želi vjerovati da to nikome nije bila namjera, ali da će sada biti teško bilo koga uvjeriti u to da takve namjere zaista i nije bilo.

Podsjećamo, predsjednica Vijeća Federacije Federalne skupštine Ruske Federacije Valentina Matvijenko danas i sutra obratit će se delegatima i zastupnicima u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH i Narodnoj skupštini RS. Kako stvari stoje, Matvijenko je očito izbjegla da se obrati parlamentarcima u Parlamentu FBiH.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.