Amar Uzunović

Dugogodišnji san o tramvajskoj pruzi prema Hrasnici napokon ima šansu da postane stvarnost

Vijećnik SDP BiH u Općinskom vijeću Ilidža Amar Uzunović, izrazio je nadu da će projekat tramvajske pruge do Hrasnice biti realizovan.

„Tema izgradnje tramvajske pruge je poznata, aktuelna i neizbježna duže od 50 godina svim stanovnicima Ilidže. Do sada su to bile samo populističke najave za njenu izgradnju.

Imenovanjem novog ministra saobraćaja Adnana Štete, definitivno najboljeg ministra Kantona Sarajevo, postoje konkretni projekti kojima se možemo voditi za izgradnju ove pruge.

Prije pomenutog ministra, nisu postojali kompletno završeni projekti, predračuni, te ogromna želja i volja koju ovaj ministar posjeduje. Dakle, postoji entuzijazam ministra i urađen kompletan projekat prvi put do sada.

Da ne budem pogrešno shvaćen, možda će pojedinci reći kako nema potrebe za tramvajskom prugom, te da je ovaj projekat nebitan i neisplativ. Odnosno, da je za istim bila potreba samo kada su postojale dvije veće fabrike na području naše opštine ( Energoinvest i Famos ).

Ja sam se rodio sa ovom idejom, ovom nadom, ovim obećanjem. Zajedno sa ostalim stanovnicima Ilidže živim sa idejom i obećanjem da ćemo se provozati tramvajem do Hrasnice i iz Hrasnice. Upravo to je najveći značaj za naselja koja su možda starija i od samog Sarajeva, poput Hrasnice, Butmira i Sokolović Kolonije.

Pokrenuo sam inicijativu da opština Ilidža maksimalno podrži ovaj projekat i taj dugogodišnji san svih nas pretvori u stvarnost.

I na kraju, nadamo se da će nas ministar Šteta razumjeti i krenuti u izgradnju u što skorije vrijeme“, navodi Uzunović.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu