Senaid Begić

Država plaća objekte u vlasništvu lica bliskih SDA, iako postoje besplatni objekti za karantin

Zastupnik SDP-a u PDFBiH Senaid Begić u diskusiji je problematizirao smještaje za karantine, posebno u Zeničko-dobojskom kantonu.

“Pitanje je je li se trebalo izdvajati 80 do 100 KM za smještaj ljudi u karantin. To su uglavnom privatni objekti, iako je gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović nudio besplatne objekte poput hotela koji ne rade, domova kulture i slično”, dodao je Begić.

Kazao je i da su birani hoteli čiji su vlasinci bliski SDA.

“Vlasnici hotela i motela su uglavnom bliski SDA, ili su bili vijećnici ili na listama SDA. Pitanje je jesu li i potrebni takvi smještaji, kada znamo da u Njemačkoj nema takvih karantina i da se građani šalju u kućnu samoizolaciju”, dodao je Begić.

Miralem Galijašević je replicirao i kazao da Begićeva diskusija nije način ni vrijeme, a od Vlade FBiH očekuje da odgovori na Begićeve tvrdnje.

Begić je odgovorio Galijaševiću da ne želi da se kritika shvata kao politikanstvo.

“Ne želim da sve što kaže opozicija bude shvaćeno kao politikanstvo. Iznosim stav javnosti i vodim se onim što je rekao premijer Fadil Novalić da je 3 miliona KM izdvojeno za smještaje karantina”, rekao je Begić.

Ponovio je da su vlasnici smještaja vrlo bliski SDA.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu