SDP BiH
Dejan Šćepanović

Druga najrazvijenija općina u Jugoslaviji – Visoko poslije Maribora, je konačno pokazala zube pobjedivši Žepče

Na posljednjoj održanoj sjednici Vijeću smo saznali najljepšu vijest u zadnjih pola decenije. Naime nakon 5 godina ubjedljivog rekorda naše općine koja je statistički imala najmanju prosječnu platu u ZDK – sada imamo drugu najmanju prosječnu platu u kantonu iza Žepča.

Kako god ljudi koji su pravili informaciju o stanju privrede i zaposlenosti su napisali da i dalje imamo namanju prosječnu platu jer – navika i tradicija su učinile svoje. Ostalo ljudima u glavi – ipak to su pisali zadnjih pet godina i zašto ne i šestu?

Ali ne – vijećnici većine su se pobunili i tražili da se ispravi taj netačan zaključak u stilu “ne, ne molim vas – Žepče je gore – ispravite” jer ipak radi se o razlici od 18-20 KM – koliko smo ispred nesretnog Žepča.

Pisala se historija. Predlažem i da se napravi kakva parada – vojna, vatrogasna, administrativna kako bi narod mogao salutirati herojima koji su nas spasili zadnjeg statističkog mjesta i uspješno digli na predzadnje.

Kakogod trijumf nad Žepčem tom poznatom općinom po privrednom napretku nije nimalo bezazlen. Ipak općina sa skoro duplo manje stanovnika od Visokog (22 000) i sa nešto manjim budžetom (8 miliona) nije bila lak protivnik za borbu protiv zadnjeg mjesta na tabeli.

Druga najrazvijenija općina u Jugoslaviji – Visoko poslije Maribora, je konačno pokazala zube pobjedivši Žepče.

Historijski uspjeh. Epohalan rezultat.

Sad konačno imam nešto pričati unucima. Buduće generacije će nas pitati – ” A gdje si bio čika Dejo 29.06.2017. godine kada smo pobijedili Žepče?”.

“Na paradi pobjede”.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu