Draško Aćimović

Rođen je 1965. u Banja Luci, a studirao je u Austriji i Bugarskoj. Ambasador je BiH u Belgiji od 2016. Magistrirao je na Ekonomskom fakultetu državnog univerziteta Svishtov u Bugarskoj, a doktorirao na Državnom Univerzitetu Mariopul u Ukrajini. Član je UTA-akademije u Kijevu.

Učestvovao je u reformama tržišta osiguranja u istočnoj Evropi i bio član upravnog odbora Austrijskog osiguravajućeg društva. Za švajcarsku kompaniju OC Occident je rukovodio projektom izgradnje najveće firme za finansijsko posredovanje u istočnoj Evropi ”Eurolife” sa trideset pet hiljada ljudi u jedanaest država, u saradnji sa velikim finansijskim korporacijama kao što su AiG(USA), Allianz (DE) i dr.

Predsjednik je nadzornog odbora Eulife group Ukrajina. Dobitnik je ordena Svetog Mihaila za širenje duhovnosti, ukrajinskog patrijarha kao i niza drugih priznanja u Evropi. Služi se sa pet stranih jezika.

Od 2011. do 2015. bio je Počasni Konzul Ukrajine u Austriji. U Srbiji je 2014. godine objavljen njegov roman ”Istok nije blizak”.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu