Zukan Helez

Dragan Čović ide u daljne podjele BiH

Čović ide u daljnje podjele BiH”, kazao je Zukan Helez iz SDP-a nakon sastanka u rezidenciji američke ambasadorice Maureen Cormack povodom izmjena Izbornog zakona.

Završen je novi sastanak u vezi sa izmjenama Izbornog zakona koji je održan u rezidenciji američke ambasadorice u BiH Maureen Cormack. I ovoga puta dogovor je izostao, a novi sastanak je planiran za 3. maj.

Kako je javila reporterka N1 Adisa Imamović, bio je to još jedan u nizu sastanaka koji nije urodio plodom.

Zukan Helez je optužio HDZ BiH da direktno onim što želi ide na podjelu BiH i da oni iz SDP-a nikada to neće dozvoliti.

“Bio sam optimističan pred početak sastanka, ali sada kad sam vidio stavove, posebno stav HDZ-a, ja sam pesimista. Dogovorili smo novi sastanak, ali nisam optimista. Dragan Čović ide u daljnje podjele BiH, na zaokruživanje nacionalnih teritorija, potpuno ignoriše građanski princip i mi nismo spremni to podržati.

U jednom momentu sam predložio da takav prijedlog predloži Hrvatskoj jer ima i njihovo državljanstvo, mislim da bi ga odmah uhapsili. Ono što predlaže je ono što nije presudio Ustavni sud, a on uporno hoće u to da ubaci i izbor člana Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda. To Ustavni sud nije tretirao i time se dalje proširuju zahtjevi Dragana Čovića. Čoviću i HDZ-u je cilj da se ovo ne riješi”, kazao je Helez.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.