Klub poslanika SDP BiH u Skupštini SBK

Draga gospodo u Vladi SBK, vama više niko i ništa ne može pomoći

Dvadeset deveta sjednica Skupštine SBK/KSB bila je zakazana za 11. april ove godine. I ništa ne bi bilo neobično, da pred sami termin održavanja sjednice, oni koji su je zakazali, traže odgodu za šest dana.

U javnosti se špekuliše da je sjednica otkazana iz razloga nedostatka ruku za usvajanje Dnevnog reda. Međutim, oni koji su zakazali sjednicu (SDA i HDZ), morali su znati termine svojih stranačkih šefova. Jedan od njih je organizirao skup u Mostaru, a drugi u Sarajevu. Građani će sami ocijeniti gdje ko bio.

A sjednica Skupštine koja je teška 18,2 miliona KM novog zaduženja kantona, najbolje bi bilo da se i ne održi. U nepune tri godine, “reformatorska” Vlada SBK/KSB (SDA i HDZ) se zadužila 50 miliona KM. Budžet Kantona za 2018. godinu usvojen je u decembru 2017. godine, i u Nacrtu Budžeta, a pogotovo u prijedlogu Budžeta, “reformatorska” Vlada nije se uopšte obazirala na prijedloge vezane za infrastrukturne projekte.

Pošto je 2018.godina i izborna godina, u martu, na posljednjoj sjednici Vlade SBK/KSB, “UKAZALO“ im se da ovoliko zaduženje može pomoći u predizbornim kampanjama.

Draga gospodo u Vladi SBK/KSB, Vama više niko i ništa ne može pomoći. Ovolika zaduženja neće Vam pomoći da ostavarite svoje pokvarene namjere. Narod je progledao. Dosta je više lažnih obećanja, a ove kredite ni čukununučad nam neće moći vratiti. Puno bi bolje bilo da se okrenete realizaciji Programa Vlade SBK/KSB za 2018. godinu, kojeg usvojište na Skupštini SBK/KSB u decembru prošle godine.

Kao i prethodnih godina, tako i ove, od napisanog nema ništa, a da vas napomenemo da ste obećali za prvi kvaratal i ovo usvojiti:

– Nacrt Zakona o unutrašnjim poslovima SBK/KSB,
– Odluku o osnivanju lovišta na području SBK/KSB,
– Zakon o strukovnom obrazovanju ,
– Izmjene i dopune Zakona o visokom obrazovanju,
– Izmjene i dopune Zakona o srednjoj školi,
– Izmjene i dopune Zakona o osnovnoj školi, itd.

I ovako obećaj, ne uradi, više dvadeset godina. Jedino gdje se ova “reformatorska” Vlada (SDA i HDZ) dogovara besprijekorno su odluke o raspodjeli novčanih sredstava u odnosu 55 posto za poslušnike SDA, naspram 45 posto za poslušnike HDZ-a.

Na kraju poruka našim građanima je: „Oni koji su u blato doveli kola (SDA i HDZ), oni ih iz blata ne mogu izvući.“

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.