Sarajevo

Dr Lagumdžija razgovarao sa članom Evropskog parlamenta, izvjestiocem u sjeni za BiH, Afzalom Khanom

Zajednički je konstatirano da vlast u BiH na svim nivoima treba da bude formirana u predviđenim rokovima te da program reformi treba da bude centralni element novih vlada i parlamenata, baziran na tri strateška pravca djelovanja – ekonomsko upravljanje, vladavina prava i reforma i jačanje javne administracije u smislu funkcionalnije države

Slika

Zamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine dr Zlatko Lagumdžija razgovarao je danas, 8. decembra 2014. godine u Sarajevu sa članom Evropskog parlamenta, izvjestiocem u sjeni za BiH, Afzalom Khanom.

Dr Lagumdžija je sagovornika upoznao sa političkom situacijom u Bosni i Hercegovini s fokusom na tok formiranja vlasti nakon uspješno održanih Općih izbora, kao jedne od pretpostavki za pokretanje i ubrzanje procesa integracije Bosne i Hercegovine u Evropsku uniju i reformi u zemlju uopće.

Zajednički je konstatirano da vlast u BiH na svim nivoima treba da bude formirana u predviđenim rokovima te da program reformi treba da bude centralni element novih vlada i parlamenata, baziran na tri strateška pravca djelovanja – ekonomsko upravljanje, vladavina prava i reforma i jačanje javne administracije u smislu funkcionalnije države.

U vezi s navedenim dr Lagumdžija i izvjestilac u sjeni Khan su pozdravili inicijativu za pokretanje i ubrzanje procesa evropskih integracija BiH i novi pristup Evropske unije prema Zapadnom Balkanu, kao i prošlosedmičnu posjetu BiH visoke predstavnice EU za vanjske poslove i sigurnosnu politiku Federice Mogherini i evropskog komesara za susjedsku politiku i progovore o proširenju Johannesa Hahna.

Izvjestilac u sjeni Khan je istaknuo da se Bosni i Hercegovini mora ponuditi jasna evropska perspektiva te da je odlučno opredijeljen da radi na tome da se narodima u BiH ona jasno predoči, jer želi vidjeti mir, pravdu i razvoj, koje narodi BiH zaslužuju.

Dr Lagumdžija se sagovorniku zahvalio na izraženoj podršci i istaknuo značaj daljnje podrške Evropskog parlamenta našoj zemlji.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.