Sarajevo

Dr. Lagumdžija primio u oproštajnu posjetu ambasadora Bocan-Harčenka

Ocijenio je da Bosna i Hercegovina i Ruska Federacija imaju dobre i stabilne odnose, te istaknuo opredijeljenost naše zemlje za njihovo unapređenje u svim aspektima, posebno ekonomskim.

Slika

Zamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine dr. Zlatko Lagumdžija primio je 24. juna 2014. godine u oproštajnu posjetu ambasadora Ruske Federacije u Bosni i Hercegovini Aleksandra Bocan-Harčenka.

Dr. Lagumdžija se ambasadoru Bocan-Harčenku zahvalio za uspješnu saradnju ostvarenu u proteklom periodu i lični doprinos razvoju bilateralnih odnosa dvije zemlje. Između ostalog se ambasadoru zahvalio za doprinos organiziranju zvanične posjete Ruskoj Federaciji tokom koje je održan i prvi Poslovni forum BiH – Rusija, te potpisan Sporazum o uzajamnim putovanjima građana dvije zemlje, koji je stupio na snagu i čije efekti se ocjenjuju veoma pozitivno.

Ocijenio je da Bosna i Hercegovina i Ruska Federacija imaju dobre i stabilne odnose, te istaknuo opredijeljenost naše zemlje za njihovo unapređenje u svim aspektima, posebno ekonomskim. Dr. Lagumdžija je posebno potcrtao važnost daljnje posvećenosti Rusije jedinstvu i teritorijalnom integritetu Bosne i Hercegovine.

Tokom razgovora dr. Lagumdžija i ambasador Bocan-Harčenko su razgovarali i o nedavnim poplavama u našoj zemlji i aktuelnim pripremama za održavanje međunarodne donatorske konferencije. U vezi sa navedenim dr. Lagumdžija je izrazio zahvalnost Ruskoj Federaciji na upućenoj urgentnoj pomoći u našu zemlju i izrazio očekivanje da će i Ruska Federacija uzeti aktivno učešće na donatorskoj konferenciji koja će polovinom idućeg mjeseca biti održana u Briselu.

Na kraju razgovora dr. Lagumdžija je ambasadoru Bocan-Harčenku zaželio puno uspjeha i sreće u nastavku diplomatske karijere.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.