SDP HNK

Dostavit ćemo informacije tužitelju Jurišiću

Zadovoljstvo nam predstavlja izrečena spremnost tužitelja Jurišića da onog momenta kada preuzme tu dužnost krene u obračun sa nagomilanim sumnjivim privatizacijama koje čekaju izjašnjenje nadležnih institucija

Slika

Mi u SDP-u HNK pozdravljamo reakciju novog Glavnog tužitelja Mladena Jurišića kojom je objasnio da su njegove izjave vezane za slučaj mostarskog „Sokola“ izvučene iz konteksta i nastale kao pogrešna interpretacija od strane medija.

Zadovoljstvo nam predstavlja izrečena spremnost tužitelja Jurišića da onog momenta kada preuzme tu dužnost krene u obračun sa nagomilanim sumnjivim privatizacijama koje čekaju izjašnjenje nadležnih institucija.

To ne tražimo od tužitelja Jurišića samo mi kao SDP, već široka javnost i obespravljeni radnici s čijim se problemima svakodnevno susrećemo. Upravo odgovor gospodina Jurišića na našu prvu reakciju potvrđuje da smo, u ime tih ljudi, apsolutno imali pravo da tražimo pojašnjenje izjava gospodina Jurišića, te nam je drago da je do iste došlo.

Raduje nas poziv gospodina Jurišića da dostavimo sve informacije kojima raspolažemo a odnose se na sumnjive privatizacije. Evo i ovim putem, javno poručujemo gospodinu Jurišiću da ćemo to i učiniti čim gospodin Jurišić preuzme dužnost Glavnog tužitelja HNK, očekujući brzo, efikasno postupanje i izjašnjenje po svim sumnjivim predmetima nelegalne pljačkaške privatizacije za koje je Tužiteljstvo HNK nadležno.

Nažalost, svakodnevni naši kontakti sa radnicima uništenih firmi, niti službeni podaci ne govore u prilog efikasnosti dosadašnjeg rada Tužiteljtva HNK kada su ovi predmeti u pitanju. Naprotiv, oni su katastrofalni po nadležne institucije.

Nadamo se da će gospodin Jurišić promijeniti taj negativni trend i loš dojam o radu te institucije, a mi ćemo sa zadovoljstvom prihvatiti suradnju kroz dostavljanje svih informacija kojima raspolažemo.

Izuzetna prilika je da se počne upravo od onih slučajeva koje je Vlada Federacija BiH zajedno sa sindikatima označila kao listu sumnjivih privatizacija koje je neophodno u najkraćem mogućem roku provjeriti.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.