OO SDP BiH

Dosta manipulacija tzv. nacionalnim interesima, u korist interesnih, stranačkih grupa, a na štetu Države BiH

Kako zvaničnih i konačnih rezultata nema i neizvjesno je kada ćemo ih dobiti, OO SDP BiH Tešanj, ovim putem želimo se obratiti javosti o našem viđenju Općih izbora u Bosni i Hercegovini 2018. godine.

OO SDP BiH Tešanj je, kao organizacioni oblik SDP BiH, učestvovala na Izborima sa svojih osam kandidata za sve nivoe državne vlasti i promociji Plana 10 i sloganom-porukom zemlja za sve nas.

Naš izborni cilj je bio, podržati dr. Denisa Bećirovića za člana Predsjedništva BiH i ostvariti bolji izborni rezultat SDP BiH u odnosu na 2016. godinu. Već sada možemo reći da smo ostvarili izborni cilj, zadovoljni postignutim rezultatom, svjesni okolnosti u kojima se provode Izbori u BiH. Kada su u pitanju rezlutati Izbora, po biračkim mjestima, možemo istaći da smo u većini mjesnih zajednica izborni pobjednici.

Ovim putem, prvo, želimo zahvaliti biračima koji su izašli na Izbore, napominjući da je značajan broj birača pokazao nezainteresovanost, što cijenimo da nije dobro.

Posebno zahvaljujemo biračima koji su prepoznali politiku socijaldemokratije, Izborni program-SDP BiH, Plan 10, te poruku zemlja za sve nas. Svojom porukom birači su poručili da je dosta manipulacija tzv. nacionalnim interesima, u korist interesnih, stranačkih grupa, a na štetu Države BiH i svih nas.

Naravno, ne možemo da ne zahvalimo organizacijama, članstvu, i administraciji OO SDP BiH Tešanj, aktivistima, volonterima, kandidatima na organizaciji predizborne i izborne aktivnosti u skladu sa propisanim zakonima i pravilima.

Zahvaljujemo i medijima sa prostora općine Tešanj, prije svega TV SMART, Radio ZOS, ANTENA radio i Radio Tešanj, kao i nekim grupama na društvenim mrežama koje su korektno i profesionalno propratile naše aktivnosti i nadamo se nastavku dobre saradnje.

Na kraju, ovaj rezultat nas obavezuje da nastavimo graditi demokratsko društvo na politici socijaldemokratije i vrijednostima antifašizma, što će nas svrstati u društvo modernih prosperitetnih europskih zemalja.