Nastavak akcije

Donacijom zaštinih sredstava Domu – porodica Zenica, SDP BiH nastavlja sa akcijama solidarnosti

Socijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine je od prikupljenih sredstava zastupnika, delegata, vijećnika, zvaničnika i članova SDP-a Javnoj ustanovi Dom – porodica Zenica, koja se bavi socijalnom zaštitom za djecu i mlade bez adekvatnog roditeljskog staranja, donirala higijenska i zaštitna sredstva.

Nakon nekoliko gradova širom BiH, donacija je jučer uručena ovom Domu. Donaciju su uručili generalni sekretar SDP BiH Elvir Karajbić i Mladen Simić, predsjednik Gradske organizacije SDP BiH Zenica.

U ime Doma, donaciju je preuzela Draženka Subašić, direktorica ove javne ustanove.

„Ova donacija je rezultat akcije naših članova, zastupnika i zvaničnika, koji su prikupljanjem novčanih sredstava obezbijedili kupovinu higijenskih i zaštitnih sredstava. Nakon Gračanice i Banja Luke, danas smo JU Dom – porodica Zenica donirali ova sredstva. Izabrali smo nekoliko organizacija kojima je pomoć u vrijeme pandemije najpotrebnija, a to su javne kuhinje, dječija sela i razne javne ustanove koje se bave humanitarnim radom. U ovim teškim vremenima nam je najbitnija solidarnost, koja je jedan od osnovnih temelja čovječnosti. Sa ovom akcijom ćemo nastaviti u budućem periodu, jer je očigledno da će mnogim ustanovama širom BiH trebati naša pomoć“, naveo je Karajbić.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu