Nastavak akcije

Donacijom zaštinih sredstava Domu – porodica Zenica, SDP BiH nastavlja sa akcijama solidarnosti

Socijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine je od prikupljenih sredstava zastupnika, delegata, vijećnika, zvaničnika i članova SDP-a Javnoj ustanovi Dom – porodica Zenica, koja se bavi socijalnom zaštitom za djecu i mlade bez adekvatnog roditeljskog staranja, donirala higijenska i zaštitna sredstva.

Nakon nekoliko gradova širom BiH, donacija je jučer uručena ovom Domu. Donaciju su uručili generalni sekretar SDP BiH Elvir Karajbić i Mladen Simić, predsjednik Gradske organizacije SDP BiH Zenica.

U ime Doma, donaciju je preuzela Draženka Subašić, direktorica ove javne ustanove.

„Ova donacija je rezultat akcije naših članova, zastupnika i zvaničnika, koji su prikupljanjem novčanih sredstava obezbijedili kupovinu higijenskih i zaštitnih sredstava. Nakon Gračanice i Banja Luke, danas smo JU Dom – porodica Zenica donirali ova sredstva. Izabrali smo nekoliko organizacija kojima je pomoć u vrijeme pandemije najpotrebnija, a to su javne kuhinje, dječija sela i razne javne ustanove koje se bave humanitarnim radom. U ovim teškim vremenima nam je najbitnija solidarnost, koja je jedan od osnovnih temelja čovječnosti. Sa ovom akcijom ćemo nastaviti u budućem periodu, jer je očigledno da će mnogim ustanovama širom BiH trebati naša pomoć“, naveo je Karajbić.