Nermin Nikšić

Dokazalo se da je kratkovidna SDA isporučila državu HDZ-u i SNSD-u

Povodom današnje odluke delegata HDZ-a i SNSD-a u Domu naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine reagovao je predsjednik Socijaldemokratske partije BiH Nermin Nikšić, koji je osudio ovaj čin i još jednom ukazao na kratkovidnu politiku SDA, koja je omogućila ovakav sastav Doma naroda PSBiH.

„Današnje odbijanje delegata HDZ-a, SNSD-a i SDS-a u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH da osude okupljanje četnika u Višegradu zorno pokazujuje kako će izgledati buduća struktura vlasti, obilježena dominacijom dvije stranke i njihovom potpunom kontrolom ovog tijela. SDP je upozoravao da će se upravo ovo desiti, kada je SDA odlučila podržati izbor delegata SNSD-a i HDZ-a, zbog čega smo prikazivani kao izdajnici. Istina je da sa osam delegata, koliko imaju HDZ i SNSD, oni mogu donositi ovakve odluke, rekao je Nikšić za Vijesti.ba.

Dodaje da je odluka delegata HDZ-a i SNSD-a do kraja je ogolila činjenicu ko vlada domovima naroda, kao i da su njihovi pozivi u vlast služili da se sakrije činjenica da je SDA državu isporučila onima kojima fašizam ne predstavlja nikakav problem.

„Politika trgovine prema kojoj je SDA dobila mjesto potpredsjednika Narodne skupštine u RS za četvrtog delegata SNSD-u dolazi na naplatu, a najskuplju cijenu će plaćati povratnici, koji su zbog ovakvih antidržavnih dogovora između SDA i njihovih prirodnih partnera iz SNSD i HDZ, ostavljeni na milost i nemilost grupama poput Ravnogorskog četničkog pokreta“, navodi Nikšić.

Podsjeća da je SDP već ranije imao prijedlog da se Krivičnim zakonom zabrani djelovanje neofašističkih organizacija u Bosni i Hercegovini.

„Također, potpredsjednik SDP-a Denis Bećirović je predložio i poseban zakon – Zakon o zabrani djelovanja i radu neofašističkih organizacija u Bosni i Hercegovini. Mi u SDP-u ćemo nastaviti djelovati antifašistički, kao i u prethodnih stotinu godina naše tradicije, čineći na taj način suštinsku civilizacijsku“, poručio je Nikšić u izjavi za Vijesti.ba


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu