Dogovoren zajednički blok koji obezbjeđuje većinu u Skupštini Tuzlanskog kantona

Socijaldemokratska partija BiH, Naša stranka, Demokratska fronta, Savez za bolju budućnost i Stranka za BiH postigle su dogovor o formiranju skupštinske većine u Tuzlanskom kantonu. Od 35 mandata, ovaj blok stranaka ima 19 ruku.

To je saopšteno nakon što je u prostorijama Kantonalne organizacije SDP BiH Tuzla održan sastanak predstavnika pet stranaka. U narednom periodu navedeni politički subjekti će pristupiti kreiranju programske platforme kako bi se uspostavila vlast u Tuzlanskom kantonu. Formirat će se radna grupa koja će imati zadatak da napravi presjek programskih ciljeva ovih političkih subjekata.

“U narednom periodu politički subjekti će pristupiti izradi zajedničkog programa za djelovanje skupštinske većine. Ovo znači da smo se prije svega sastali kako bi na jednoj zajedničkoj programskoj orijentaciji napravili zajedničku većinu, koja bi bila bazna platforma za naš dalji rad. U daljem algoritmu aktivnosti je formiranje zajedničke radne grupe koju će činiti predstavnici svih pet stranaka. Tu ćemo definisati stvari koje su zajedničke za svih pet. Tražit ćemo presjek pet skupova, a na kraju ćemo dovesti do suštine u kojoj treba mijenjati mnogo stvari”, rekao je Bijedić.