Dr Lagumdžija i ambasador Ivancov:

Dogovor iz Minska predstavlja šansu za trajni mir

Ocijenjeno je da navedena odluka može dati doprinos uspostavljanju trajnog mira u Ukrajini i regionalnoj sigurnosti, te daljnjem razvoju bilateralnih odnosa Bosne i Hercegovine i Ruske Federacije

Slika

Zamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine dr Zlatko Lagumdžija primio je 13. februara 2015. godine ambasadora Ruske Federacije u BiH Petra Ivancova.

Tom prilikom ambasador Ivancov je izrazio zadovoljstvo zbog stava koji je Predsjedništvo Bosne i Hercegovine usvojilo po pitanju izvoza oružja i vojne opreme iz BiH u Ukrajinu, a to je da navedeno u ovom trenutku nije u vanjskopolitičkom interesu BiH, jer ne doprinosi regionalnoj sigurnosti, stabilnosti i aktuelnim međunarodnim diplomatskim naporima za postizanje mirnog rješenja krize u Ukrajini.

Ocijenjeno je da navedena odluka može dati doprinos uspostavljanju trajnog mira u Ukrajini i regionalnoj sigurnosti, te daljnjem razvoju bilateralnih odnosa Bosne i Hercegovine i Ruske Federacije. Također, ocijenjeno je da dogovor iz Minska, lidera Rusije, Ukrajine, Njemačke i Francuske, predstavlja šansu za trajni mir u Ukrajini.

Dr Lagumdžija i ambasador Ivancov su tokom susreta razgovarali i o toku procesa formiranja vlasti u BiH nakon održanih Općih izbora, kao i aktuelnim dešavanjima po pitanju evropskih integracija naše zemlje. Dr Lagumdžija je izrazio očekivanje da će formiranje organa vlasti biti uskoro okončano, kao i da će zajednička izjava o evropskoj opredjeljenosti i neophodnim reformama BiH na putu ka Evropskoj uniji uskoro biti usvojena u Parlamentarnoj skupštini BiH.

Također, bilo je riječi i o pitanjima iz domena bilateralne saradnje Bosne i Hercegovine i Ruske Federacije, kao i saradnji dviju država na multilateralnom planu.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.