Vojin Mijatović za agenciju Patria

Dodik nije nikakav nacionalista, već klasičan kriminalac

Vojin Mijatović, potpredsjednik SDP BiH, za Patriju je komentirao odlazak Milorada Dodika u Zagreb i susret s hrvatskim predsjednikom Zoranom Milanovićem.

“Sva nesreća Zapadnog Balkana staje u političke izjave već bajatih lidera koji u nedostatku liderstva i ideje kako da narodi bolje žive i ne bježe trbuhom za kruhom po Evropi i svijetu, truju naša društva na dnevnom nivou stupidnim izjavama poput reality zvezda. Ništa drugačije nije viđeno ni u famoznoj posjeti Milorada Dodika člana Predsjedništva BiH Zagrebu. Dodik ne iznenađuje svojim izjavama i gestovima jer on je davno politiku i institucije podredio ličnom interesu i koliko god to zvučalo čudno Dodik nije nikakav nacionalista već klasičan kriminalac, isto kao sto u BiH suštinski ne postoji nacionalizam već kriminal SNSD-a, SDA-a i HDZ-a”, kaže Mijatović.

Dodaje da “ono što čudi jeste ponašanje Beograda i Zagreba u odnosu na Bosnu i Hercegovinu, gdje konstantno lošu ekonomsku situaciju i frustraciju međusobnog liderstva na Balkanu prelamaju preko naše zemlje”.

“I dok u Republici Srpskoj Hrvati gotovo ne postoje, gdje najmlađi čovjek na misi u Banja Luci ima 53 godine, gdje se hrvati koriste samo kao lične karte za glasanje u odsustvu za 100 KM po glasu, Zoran Milanović i Andrej Plenković pokušavaju prikriti direktnim uplitanjem u unutrašnja pitanja BiH a na to sve i vrijeđanjem naše države. Draga gospodo nažalost Hrvata nema u Banja Luci i Republici Srpskoj kao što nema ni Srba u Zagrebu i Hrvatskoj očigledno to ne smeta ni vama ni gospodinu Dodiku.

Egzodus je građana BiH i Hrvatske ka Evropi i svijetu ali vidim to nije bila tema vaših razgovora. Ekonomski smo trabant Evrope i vi i mi ali nisam video da ste nasekirani zbog toga. Na kraju postavlja se pitanje da li ste svjesni da kao ovako nastavite ostaćete  lideri puste Hrvatske i Bosne i Hercegovine jer narodi vam više ne vjeruju kada kažete dobar dan već tade samo na jednom kako napustiti trajno Hrvatsku i BiH. Druže Zorane smrt fašizmu sloboda narodu, čisto da te podsjetim na ovo, čini mi se da zaboravljaš!!!”, istakao je Mijatović.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu