KO SDP BiH USK

Do podne jedno, od podne drugo!

Svima je jasno da je Unsko-sanski kanton neopravdano zapostavljen i gurnut na marginu razvojnih procesa u Federaciji BiH. Ta nepravda mora biti ispravljena, a Krajina mora konačno dobiti status ravnopravnosti sa drugim kantonima.

Međutim, kada je nedavno o razvoju Krajine u Bužimu licemjerno govorio Fahrudin Radončić , koji je direktni kreator lošeg položaja našeg Kantona, njegovo ”moralno solidarisanje” zapravo je samo još jedna uvreda građanima Unsko-sanskog kantona.

Isti onaj Radončić koji sa svojom privatnom strankom SBB učestvuje u aktuelnoj vlasti u Federaciji BiH i USK-a i koji je odgovoran za sve loše odluke te i takve vlasti, baš kao što je odgovoran za loš tretman i zapostavljenost Krajine u svakom pogledu.

Isti onaj Radončić koji je do sada bezbroj puta u svojim izjavama i odlukama pokazao nedosljednost, a jedan od primjera te nedosljednosti ogleda se kroz izglasavanje Zakona o povećanju akciza na gorivo. Govorio je Radončić jedno, a radio drugo, što je dovelo do poskupljenja goriva nakon čega je uslijedila lančana rekacija poskupljenja u našoj zemlji, čiji ceh plaćaju građani od kojih većina jedva sastavlja kraj s krajem.

Po svemu sudeći, nemoguće je predvidjeti ponašanje Fahrudina Radončića, jer on jedan dan radi i govori jedno, drugi dan sasvim suprotno, mijenja stavove na dnevnoj bazi i to u zavisnosti od toga gdje se zadesi, baš kao neki dan u Bužimu. Nemoguće je pronaći i neku njegovu dosljednu izjavu koja se nije promjenila nekoliko puta u toku mjeseca, ponekad i sedmice, pa je stoga govoriti o istini i povjerenju besmisleno.

Gospodinu Radončiću poručujemo da se ostavi ”velikih” riječi i djelima pokaže da mu je stalo do Krajine, jer djela govore, a svega ostalog Krajišnici su se već dovoljno naslušali.