Damir Filipović

Do kraja novembra konačna odluka o broju mladih koji će dobiti po 10.000 KM

Iako su prošla dva mjeseca od objavljivanja konačne rang liste 461 kandidata koji su ispunili uslove Javnog poziva za subvencioniranje rješavanja stambenog pitanja mladih, isplate novčanih sredstava u iznosu od 10.000 KM još uvijek nema.

Ministar prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo Damir Filipović potvrdio je za Novinsku agenciju Patria da postoje sredstva za 265 aplikanata.

„Očekujemo da ćemo do kraja novembra imati dodatna sredstva. Tek nakon utvrđivanja konačne finansijske konstrukcije možemo očekivati izvršenje“, kazao je Filipović.

Ministar je naglasio da aplikanti koji su ispunili uslove nemaju razloga za brigu i da niko neće uzeti novac koji je namijenjen za tu svrhu. Budžetom je obezbijeđeno 2.650.000 KM, a pokušavaju se pronaći i sredstva kako bi svi aplikanti koji su prošli na javnom pozivu dobili po 10.000 KM.

Po donošenju konačne odluke Vlade Kantona Sarajevo, kandidat kome su odobrena sredstva dužan je u skladu sa članom XIX Odluke o subvencioniranju rješavanja stambenog pitanja mladih, dostaviti Ministarstvu notarski obrađenu ispravu o obavezi kandidata. Uz izjavu svaki kandidat kome su odobrena sredstva dužan je dostaviti potvrdu banke o transakcijskom računu na koji će se izvršiti uplata sredstava.

nap.ba


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu