KO SDP BiH USK

Djeca ne smiju biti žrtve nekorektne politike Vlade USK

Jučerašnjim štrajkom upozorenja, odnosno jednosatnom obustavom rada, sindikati osnovnog i srednjeg obrazovanja podsjetili su ”zaboravnu” Vladu USK na nepoštivanje sporazuma sa sindikatima, te na taj način izrazili svoje nezadovoljstvo ignorantskim odnosom Vlade USK prema njima.

Najžalosnije je što ni krivi ni dužni, đaci koji trebaju biti u klupama, trpe posljedice loše politike i loše vlasti koja ne izvršava svoje obaveze.
Stoga, pozivamo Vladu USK i resornog ministra da se uozbilje, i počnu izvršavati preuzete obaveze, a ako to nisu u stanju onda bi bilo časno da to javno i priznaju.

Kantonalni odbor SDP USK ovim putem daje punu podršku sindikatima koji od Vlade traže poštivanje postignutog sporazuma, prvenstveno radi djece koja ne smiju biti žrtve nekorektnosti Vlade prema sindikatima osnovnog i srednjeg obrazovanja.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu