Sarajevo

Direktor „Coca-Cole HBC B-H“ u Vladi FBiH: Pomoći poplavljenim područjima

Posebna tema razgovora bilo je funkcioniranje Fonda za pomoć nastradalim područjima od prirodne nesreće na teritoriji Federacije BiH putem kojeg „Coca-Cola B-H“ namjerava plasirati dio svoje pomoći.

Slika

Federalni premijer Nermin Nikšić primio je danas u sjedištu Vlade u Sarajevu generalnog direktora „Coca-Cole HBC B-H“ d.o.o  Sarajevo Mircea Drajea koji ga je upoznao sa aktivnostima ove velike kompanije koje od maja ove godine poduzima s ciljem pomoći stanovništvu u poplavljenim područjima naše zemlje.

Posebna tema razgovora bilo je funkcioniranje Fonda za pomoć nastradalim  područjima od prirodne nesreće na teritoriji Federacije BiH putem kojeg „Coca-Cola B-H“ namjerava plasirati dio svoje pomoći.

Premijer Nikšić je informirao Drajea o do sada poduzetim aktivnostima Vlade na ublažavanju posljedica najveće katastrofe koja je zadesila našu zemlju do sada i planovima koji će biti realizirani s ovim ciljem.

„Coca-Cola“ sistem u Bosni i Hercegovini je najveći proizvođač bezalkoholnih napitaka u zemlji i ovlašteni je punioničar proizvoda The Coca-Cola Company. Kompanija koja zapošljava oko 300 ljudi i do sada je, u saradnji sa Društvom Crvenog krsta/križa Bosne i Hercegovine, učestvovala u brojnim akcijama. Tako je stanovništvu na poplavljenim područjima u maju osigurano 75.000 litara flaširane vode, a 96 zaposlenika „Coca-Cole“ je učestvovalo u akcijama pomoći i radilo više od 1.180 volonterskih sati.

Kako je naglasio direktor Draje, ova kompanija je do sada, kao pomoć poplavljenim područjima, izdvojila donacije u vrijednosti od oko 840.000 kovertibilnih maraka, te će i u budućnosti nastaviti sa ovakvim akcijama.

Tokom ovog sastanka bilo je riječi i o određenim aspektima koji se tiču stvaranja povoljnijeg poslovnog okruženja za investitore.

Inače, osim snabdijevanja tržišta Bosne i Hercegovine „Coca-Cola HBC B-H“ je i izvoznik iz naše zemlje u nekoliko evropskih zemalja.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.