Malik Garibija

Devet miliona KM za zapošljavanje u Kantonu Sarajevo

Posredstvom Službe za zapošljavanje ulaže se više od devet miliona KM u sufinansiranje zapošljavanja 1271 nezaposlene osobe.

Planirana su sredstva od 2.400.272 KM za Program sufinansiranja zapošljavanja “Posao za sve” i zaposlenje 571 osobe preko kog se mogu angažovati SVE osobe bez obzira na radno iskustvo i stručnu spremu.

„Uz to planirano je 6.720.000 KM za Program sufinansiranja zapošljavanja pripravnika sa VSS I VŠS putem kojeg će biti zaposleno 700 osoba koje se nalaze na evidenciji nezaposlenih Službe za zapošljavanje Kantona Sarajevo, a koji tragaju za prvim radnim iskustvom.

Javni poziv je otvoren do 28. februara! Pozivam sve zainteresovane poslodavce iz javnog i privatnog sektora da se prijave na jedan od dva ponuđena programa i iskoriste ovu priliku da zaposle mlade ljude željne znanja, rada i dokazivanja“, naveo je Malik Garibija, ministar rada, socijalne politike, raseljenih lica i izbjeglica Kantona Sarajevo.