Malik Garibija

Devet miliona KM za zapošljavanje u Kantonu Sarajevo

Posredstvom Službe za zapošljavanje ulaže se više od devet miliona KM u sufinansiranje zapošljavanja 1271 nezaposlene osobe.

Planirana su sredstva od 2.400.272 KM za Program sufinansiranja zapošljavanja “Posao za sve” i zaposlenje 571 osobe preko kog se mogu angažovati SVE osobe bez obzira na radno iskustvo i stručnu spremu.

„Uz to planirano je 6.720.000 KM za Program sufinansiranja zapošljavanja pripravnika sa VSS I VŠS putem kojeg će biti zaposleno 700 osoba koje se nalaze na evidenciji nezaposlenih Službe za zapošljavanje Kantona Sarajevo, a koji tragaju za prvim radnim iskustvom.

Javni poziv je otvoren do 28. februara! Pozivam sve zainteresovane poslodavce iz javnog i privatnog sektora da se prijave na jedan od dva ponuđena programa i iskoriste ovu priliku da zaposle mlade ljude željne znanja, rada i dokazivanja“, naveo je Malik Garibija, ministar rada, socijalne politike, raseljenih lica i izbjeglica Kantona Sarajevo.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu